SSK erkkari
Näyttelyn palkintotuomarit

 

Varalla kaikille muille roduille paitsi bretoni, italianseisoja, pienimünsterinseisoja Esa Ruotsalainen

karkeakarvainen saksanseisoja Sjoerd Jobse, Ruotsi

lyhytkarvainen saksanseisoja Wojciech Burski, Puola

auvergnenseisoja, bourbonnaisinseisoja, bretoni, burgosinseisoja, korthalsingriffoni, picardienspanieli, pont-audemerinspanieli, portugalinseisoja, ranskanseisoja, pyreneläistyyppi, ranskanspanieli, sininenpicardienspanieli, stabijhoun, unkarinvizslat Nathalie Parent, Ranska

hollanninpeltopyykoira, isomünsterinseisoja, italianseisoja, karkeakarvainen slovakianseisoja, pienimünsterinseisoja, pitkäkarvainen saksanseisoja, spinone, tsekinseisoja, vanhatanskankanakoira, villakoirapointteri, weimarinseisojat  Axel Linneweber, Saksa

 

Ryhmäkilpailut

Paras käyttöluokan koira Nathalie Parent
Parhaat liikkeet Axel Linneweber
Paras veteraani Axel Linneweber
Paras kasvattajaryhmä Nathalie Parent
Paras jälkeläisryhmä Sjoerd Jobse
Paras pentu Wojciech Burski
Best in Show Wojciech Burski


Tuomariesittelyt

Sjoerd Jobse, Ruotsi
"Olen kasvanut irlannninsettereiden parissa jo lapsuudestani lähtien, ja tuolloin sain myös ensimmäisen oman setterini (1986). Olen kasvattanut 8 pentuetta kasvattajanimellä Caemgen's, kasvattanut tai omistanut noin 28 muotovaliota ja useita Maailman Voittaja-koiria. Koirani ovat menestyneet myös näyttelyissä ympäri Eurooppaa, ja ne ovat valittu Vuoden Irlannninsettereiksi sekä Ruotsissa että Hollannissa. Olen voittanut myös junior handler-finaaleja ja esiintynyt Cruftsissa vuonna 1998. Tuomatointikokemukseni alkoivatkin juuri junior handler-kilpailuista (Hollannissa, Ruotsissa, Islannissa, Australiassa, Belgiassa, Gibraltarilla ja Etelä-Afrikassa). Toimin tuomarina FCI ryhmissä 7 & 8, ja olen ollut tuomarina useissa Euroopan maissa sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Olen myös suorittanut kaikki Hollannin ja Ruotsin kennelklubien tuomarikurssit. "

Wojciech Burski, Puola
"Nimeni on Wojciech Burski. Olen ollut Puolan kennelklubin jäsen 14-vuotiaasta saakka, eli vuodesta 1974 lähtien. Vuoden 1978 lähtien olen kuulunut Puolan Metsästysyhdistykseen. Vuonna 1992 sain tuomarinoikeudet metsästyskokeisiin ja myöhemmin sain näyttelytuomarioikeudet FCI:n ryhmissä 4, 6, 7 ja 8. Tänä vuonna juhlin tuomarinoikeuksieni 26. vuosipäivää. Olin Puolan Kennelklubin alaisuudessa toimivan mannermaisten kanakoirien kerhon perustajajäsen ja puheenjohtaja. Olen opiskellut geenitutkimusta Wroclaw'n yliopistossa.
Olen saanut kunnian toimia näyttelytuomarina ympäri Eurooppaa. Otan jokaisen tuomarintehtävän aina erittäin vakavasti, ja käytän siinä hyväkseni kokemustani kasvattajana, geenitutkijana, koiran ohjaajana sekä metsästyskokeiden tuomarina.
Kasvatan lyhytkarvaisia saksanseisojia, ja Z Czarnego Dworu Kennel on ollut olemassa vuodesta 1978 lähtien. Koiriamme löytyy Puolan lisäksi useista Euroopan maista, Kiinasta, Koreasta, USA:sta, Kanadasta ja Brasiliasta. Aluksi kasvatustyöni perustui puolalaisiin linjoihin, mutta nykyään kasvatan kennelissäni kahta linjaa, joista toinen perustuu maailmankuuluun "vom Hege-Haus" linjaan. Kasvatustyössäni pyrin pitämään pentujen geenilinjat puhtaina ja terveinä, ja geenitutkijan taustani onkin ollut tässä suureksi avuksi. Ideaali koira on täydellinen metsästyskoira, jolla on elegantti ulkonäkö ja väritys, joka jollain tavalla herättää huomioni."

Nathalie Parent, Ranska
"Olen kasvattanut Unkarinvizsloja vuodesta 1985 alkaen, alussa sekä lyhyt- että karkeakarvaista, ja vuodesta 2000 lähtien pelkästään karkeakarvaista unkarinvizslaa, joka on todella suosikkini molemmista roduista. Kaikki koirani ovat metsästyskoiria, jotkut ovat koekoiria, toiset näyttelykoiria, mutta ennenkaikkea koirani ovat lemmikkejäni, jotka asuvat kanssani kotonani. Kasvattajanimeni on "Du Domaine Saint Hubert" ja olen kasvattanut monta käyttö- ja muotovaliota. Esitän koirani näyttelyissä itse, kokeissa käytän joskus ammattiohjaajaa, joskus ohjaan itse, mutta kaikki koirani metsästävät minun ja poikani kanssa.
Kotona minulla on paljon eläimiä, erityisesti hevosia ja poni, joilla kilpaillaan sekä esteillä että kolmipäiväisessä kilpailussa. Hevosia käytetään myös jalostukseen. Minulla on myös aaseja, ihan vain hauskuuden vuoksi.
Olen ollut näyttelytuomari vuodesta 1988, pelkästään FCI:n ryhmässä 7. Olen Ranskan vizsla-kerhon puheenjohtaja ja Ranskan kennelklubin komitean jäsen.
Pidän näyttelyistä ja pidän tuomaroinnista, mutta älkää unohtako, että koiramme ovat syntyneet metsästämään, ne rakastavat sitä. Käyttöön soveltuva koira on aina hieno koira."

Axel Linneweber, Saksa
"Urani koiramaailmassa alkoi weimarinseisojien parissa yli 20 vuotta sitten. Edelleen olen hyvin vahvasti sidoksissa rotuun. Weimaraner Clubin yksityiskohtaiset jalostussäännöt ovat hyvin pitkälle vastuussa tämän päivän Weimarinseisojien laadusta Saksassa, erityisesti kun puhutaan niiden metsästystaidoista, käytöksestä ja luonteesta. Oma kiinnostukseni kasvattamiseen alkoi, kun ensimmäinen pentue syntyi 2000-luvun alkupuolella.
Useat asiat saivat minut syventämään tietojani, ja aloitin tuomariksi opiskelun erikoistumalla Weimarinseisojiin, lisäksi opiskelin kenttä-, metsä- ja vesityökokeiden tuomariksi. Minulla on ollut nämä tuomarioikeudet yli kymmenen vuotta.
Tuomarinurani weimareiden parissa ympäri maailmaa tutustutti minut muihin tuomareihin ja sen myötä muihin rotuihin. Näin syntyi kiinnostus oppia lisää ryhmän 7 rotujen samankaltaisuuksista ja eroavaisuuksista. Näyttelyissä ja harjoituskentillä saatu "altistus" ja oppi ovat olleet urani kulmakiviä. Tänään minulla on tuomarinoikeudet 23 eri rodulle, mukaanlukien ryhmätuomarin oikeudet ryhmälle 7. Nautin edelleen tuomaroinnista näyttelyissä, kenttä, metsä- ja vesityö- sekä jälkityökokeissa."